Diablo 4 stabilește un nou record negativ: Blizzard a blocat o funcție importantă

de: Andrei Tilimpea
18 08. 2023

Orice pentru upgrade.

Tranzacțiile dintre jucătorii Diablo 4 a fost absolut scăpată de sub control înainte ca Blizzard să o dezactiveze la începutul acestei săptămâni din cauza unei exploatări de duplicare a aurului.

Un jucător obișnuit ar putea avea în jur de câteva milioane de aur în Diablo 4 după zile de rulare a temnițelor, dar exploit-ul îți poate aduce miliarde de aur într-o perioadă scurtă de timp. Odată ce a circulat suficient de departe pentru a ajunge la vânzătorii de aur, prețurile pentru comercializarea articolelor au crescut vertiginos.

Jeppe-O a lansat un videoclip cu mai mulți utilizatori Discord care licitează pentru orele lor de arbaletă înainte ca Blizzard să dezactiveze tranzacționarea jucătorilor. Prețul a început de la 150 de milioane și a urcat rapid la 1,5 miliarde de aur, iar apoi jucătorii care cheltuiesc bani reali pe site-uri de vânzare de aur s-au logat.

Sumele licitate au crescut la 5 miliarde înainte ca un utilizator, numit în mod ironic „Săracul”, să ofere 9,9 miliarde de aur, suma maximă pe care o poți transporta într-un singur cont. Jeppe-O era pe cale să le vândă, dar un alt utilizator, Sin, a intrat și a oferit 12 miliarde.

„Gazda nu poate primi 12 miliarde, ar trebui să fie dat primei persoane care ajunge la 10 miliarde”, a scris Poor Guy ca răspuns. „Dacă vrea mai mult, voi licita pentru 20 de miliarde”.

Sin a spus că au un prieten dispus să transporte cele 2 miliarde de aur în plus și i-a spus lui Jeppe-O „Pot merge atât de sus cât vrei tu”.

Sărac dar bogat

„Săracul” nu avea de gând să renunțe la această arbaletă atât de ușor și ia oferit lui Jeppe-O de ales: 20 de miliarde de aur și orice obiect de care avea nevoie sau 30 de miliarde de aur. Videoclipul se termină cu Jeppe-O și, probabil, doi prieteni, completând tranzacția pentru 30 de miliarde de aur.

„Acesta trebuie să fie cel mai distractiv lucru de pe acest server”, a scris Sin.

Înainte ca Jeppe-O să finalizeze vânzarea, Poor Guy și-a postat arbaleta actuală. Pentru mai mult aur decât vor câștiga majoritatea jucătorilor din Diablo 4 în viața lor, Poor Guy a câștigat 25%  damage DoT și câteva puncte procentuale în plus de Core Skill și Vulnerable damage.

Întreaga tranzacție este și mai ridicolă dacă iei în considerare faptul că orice aur sau obiecte câștigate pe tărâmul sezonier sunt transferate înapoi pe tărâmul etern în mod permanent la sfârșitul sezonului. „Săracul” nu va avea arcul lui scump și Jeppe-O va fi la fel de sărac ca toți ceilalți care intră în sezonul 2.

Blizzard nu a explicat cum a funcționat exploit-ul de aur sau câți jucători l-au folosit, dar a spus că „orice cont care se angajează în exploit-uri de duplicare a aurului și a obiectelor va fi acționat în conformitate cu Acordul nostru de licență pentru utilizatorul final”.

Potrivit lui Jeppe-O în comentariile YouTube, acestea nu a fost încă banat.